Forskarna har fel/ljuger.

Grimsö och SLU forskarnas inlägg i DN är bara mer snömos i debatten.
Årets vargjakt har inte löst några problem vare sig för de som är rädda om sina tamdjur eller de oansvariga jägare som fortsätter med att släppa sina hundar lösa i vargreviren.
Vargen kommer fortfarande döda jakthundar som jobbar långt från sina ägare och kommer fortfarande att döda får som går bakom trasigt eller obefintligt stängsel.
Dessutom har årets jakt inte på något sätt gjort vargarna mer skugga för människorna.
Redan har det tydligen dödats en varg illegalt av Morajägarna, såsom en varg dödades illegalt av Äppelbojägarna för några år sedan trots att man där fått tillstånd till skyddsjakt.
Inte heller löste ändringen av §28 något, och som det beslutet så har beslutet om licensjakt inte gjort något i fråga om att skapa acceptans för vargen.
En acceptans som man troligen aldrig får så länge löshundjakten får existera, löshundjakten med hundar som jagar långt borte från jägaren.

Posted in Licensjakt | Tagged as: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>