Tio tips för att debattera med såna som är kunnigare och bättre pålästa än oss jägare.

Ett stort tack till Jägareförbundets webbredaktör och blondin, Madeleine Lewander, för inspiration till detta inlägg!

 

Jägareförbundet blogg. En aldrig sinande källa av korkade och självförhärligande inlägg.

Jägareförbundet blogg. En aldrig sinande källa av korkade och självförhärligande inlägg.

 

1) Skriv aldrig att du bor i storstan eller någon mindre stad på landsbygden, trots att det är där majoriteten av oss jägarna bor, och använd alltid uttryck såsom ”vi som bor på landsbygden”, ”vi som brukar naturen”, när du skriver på nätet.
Låt läsarna förstår att det är DU som vet hur det fungerar och att dom andra inte vet en skit!

2) Lär så många specialuttryck som möjligt som har med vapen, jakt och klövviltet att göra och använd dom flitigt i dina texter så att hela världen förstår att det är du som vet och du som kan allt, även sånt som har med den övriga naturen att göra.

3) Ska ni representera jägarna vid någon demonstration, så låt eventuella kvinnor fronta demonstrationståget, så att det är dessa som syns i tidningarna.
Har ni något informationstält så se till att de medelålders män som är hela jägarkårens ryggrad, som nästan varje lokalavdelning i landet har så gott om i sina styrelser, håller sig i bakgrunden.

4) Betrakta viltolyckor och andra skador som det jaktbara viltet är orsak till som en lite lustig grej, lite statistik, som egentligen inte är så allvarligt. Bonden som får sin skörd förstörd av vildvin har ju bara sig själv att skylla på. Golfbanan som bökas upp är ju bara lite roligt för det är ju en sport för idioter. Och bilisterna, ja säg bara håll hastigheten och sedan kan vi ju lätt lösa problemet med lite stängsel.

5. För att framhäva vargens farlighet för hundarna så använd kreativa räknesätt och sånt som relativ risk, typ ”fanns det lika många vargar i Sverige som bilar så skulle vi ha 100 000 tals vargdödade hundar och därmed är vargen mycket farligare än bilen”. Den går alltid hem hos dina vänner och du får många applåder och tryck gillaknappen.
Och glöm inte att berätta hur Fido är mera älskad av dig än dina egna barn.

6) Bry dig bara om det jaktbara viltet som går att äta.
Allt annat är att betrakta som ohyra som ska utrotas eller skjutes ner så långt det bara går, och där alla etiska funderingar som vi annars har för matnyttigt vilt inte är applicerbart.
Det finns inga dåliga skott mot vare sig räv, grävling eller varg som man som riktig jägare behöver vare ledsen över, bara såna skott som inte avlossas.
Och glöm inte att framhäva det finaste av alla våra fina klövvilt, älgen.

7) Hävde att allt är frid och fröjd med en stor klövviltstam och att det bara är att stängsla lite mer längs våra vägar för att lösa viltolycksproblematiken.
Hävda även att kostnaderna med råka täcks av de inkomster som vi jägare har av klövviltet.
Sedan skiter vi väl i om det dör lite människor i viltolyckor på våra vägar på grund av att en stor klövviltstam och ett modern samhälle där bilen behövs inte är förenliga.
Men det är inte vårt problem och sedan är det ju trots allt bara vanligt folk som drabbas och inte specifikt vi jägare såsom är fallet med vargen.

8) Skogen och naturen MÅSTE tuktas. Naturen klara sig inte utan människan. Utan vi jägare hade det inte funnits några som helst djur i naturen.
Så är det bara!

9) Debatterar du mot folk från bevarandesidan så kom alltid med en och annan syftning till den militanta djurrättsrörelsen och Hitlers vurmande för varg och veganism.
Guilt by association fungerar alltid.
Och håna gärna de som inte själv klarar av att döda ett djur. Visa gärna upp bilder på döda djur för dom eller någon blodig köttbit på en tallrik.
Det känns bara så bra efteråt, speciellt om det är någon engagerat ungdom som man vet mår dåligt av att se slikt.

10) Har du din hund springande lös helt utan uppsyn och den springer efter någon varg och blir skadat, så kontakta samtliga lokaltidningar och hävda att det hände när din 12 år gamla dotter gick med Fido i koppel rätt vid sidan om det lokala dagis.
Ju mera skit vi kan sprida om vargen ju bättre, det är ju vi jägares LIVSKVALITET och möjlighet för att styra och ställa i naturen såsom VI vill som står på spel.
Så smutskastning, hånande omdömen om bevarandesidan, lögn och även oetisk och osmaklig djurplågeri såsom eftersöksstrejk, allt är tillåtit.

Posted in Jägareförbundet, Varg | 1 Comment

One Response to Tio tips för att debattera med såna som är kunnigare och bättre pålästa än oss jägare.

  1. [...] Varghatarna är överlag gnälliga, konservativa (det skall vara som det alltid varit!), primitiva medelåders och äldre män med ”hål i huvudet”. [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>