Reinfeldt besöker tjuvjägarnas och mygelbaronernas Värmland

Nu drar vildmarkens son Fredrik Reinfeldt på sig kängorna igen efter fyra år i asfaltdjungeln, och reser ut i skogen för att fiska röster inför valet.
Förra gången var det i Dalarna och nu i år blir det alltså Värmland som han besöker, denna gången tillsammans med finansminister Anders Borg.
Nu är det ju inte så att han har speciellt mycket gemensamt med de människor han ska träffa, såsom Jägareförbundets/Länsstyrelsens Gunnar Glöersen eller Jägarnas Riksförbunds egen lilla klovn Kurt Borg, men genom att lova detta slöddret att de även ska få vargjakt 2011, trots att detta troligen inte kan infrias nu när EU-kommissionen börjat lägga sig i, så förväntar han sig att han och Alliansen ska få jägarnas röster i kommande val.

Jägareförbundet Värmland

Jägareförbundet Värmland

Värmland, detta Värmland med sin ”okorrumperade” Viltförvaltningsdelegation, där allmänheten representeras av “rakryggade” och “hedervärda” personer med stor “integritet” såsom jägaren och styrelsemedlem i Svenska Jägareförbundet Värmland Roland Kylén från Årjäng, sossen och ordförande i Svenska Jägareförbundets lokalavdeling i Hagfors Ingemar Tönnberg och sossen och jägaren Ann-Katrin Järåsen från Hagfors, detta Värmland ligger visserligen långt från Fredriks hemmarevir Östermalm, men måste trots det kännas lite som hemma för mygelmoderaterna och valstugamoderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt.
Jägarna är ju gravt underrepresenterat i Värmlands Viltförvaltningsdelegation med bara en enda medlem, Svenska Jägareförbundets ordförande i Värmland Lennart Johansson som får lita på en eventuell ”ohelig” alliance med personer som han inte har mycket gemensam med och som troligen inte delar hans åsikter om jakt och rovdjur, såsom skogsnäringens, jordägarnas och fäbobrukarnas tre representanter. Han och de andra ”aktade” personer i Viltförvaltningsdelegationen hoppas ju så klart på Fredriks Reinfeldts stöd i rovdjursfrågan även i framtiden.

Men går det åt pipan med Freddes besök, skulle han säga något som av jägarna kan uppfatta som det minste negativt, så finns ju alltid Länsstyrelsens/Jägareförbundets Lars Furuholm till hands.
Han kan helt säkert, såsom han kunna för några år sedan när MUFs ordförande Niklas Wykman skulle avprogrammeras, på kort tid arrangera en utflykt till något rovdjursdödad djur så att även ”naturmänniskan” Fredrik Reinfeldt kan få nya perspektiv på vargfrågan.
Detta kan sedan följas upp med ett litet paket på posten.

Posted in Licensjakt, tjuvjakt, varg | Tagged as: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>