Stängsel skyddar inte mot alla rovdjur.

Nyss hittades ett styckat får med avskuren hals i närheten av Örlen i Tibro kommun.
Polisen på plats konstaterade snabbt att detta inte var fråga om något rovdjursangrepp och rubricerar brottet som djurplågeri.
Mot såna angrepp hjälper det inte ens de stängsel som ansvarsfulla djurägare i rovdjursområden sätter upp och för vilket Svenska Fåravelsförbundet har fått beviljat pengar för av Jordbruksverket att ta fram en handbok för tillsammans med Viltskadecenter.
Så här skriver man på sin hemsida:

Svenska Fåravelsförbundet har just fått besked från Jordbruksverket, om att man beviljar finansiering för utvecklingen av en stängselhandbok.
Efter påtryckningar från medlemmar, sökte SF kompetensutvecklingsmedel i början av året, för utveckling av en stängselbok med fokus på rovdjursavvisande stängsel.
Viltskadecenter kommer att genomföra arbetet på uppdrag av Svenska Fåravelsförbundet. SF kommer att sitta med i en styrgrupp för projektet, liksom LRF. LRF kommer också att delfinansiera arbetet.
Materialet kommer att vara klart vid halvårsskiftet 2014.

 Konstig, räcker det inte med den information och det material som redan finns från Viltskadecenter?

 

Posted in Konflikt, varg | Tagged as: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>