Många nedlåtande kommentarer om tjänstemän på tidningen Jakt och Jägares hemsida

“Vargdebatten har gått över styr” skriver man i rubriken på Skånskan i dag.

LRFs representant har valt att anmäla några otrevliga mail han fått, SRFs representant har fått hot om att man ska bränna ner hennes hus  och LSTs rovdjurshantläggare har fått många oförskämda mail.
LRF, Lantbrukarnas Riksförbund.
SRF, Svenska Rovdjursföreningen.
LST, Länstyrelsen.

Båda sidorna i vargdebatten hotas och trakasseras och även de som står mitt emellan.

Nu är detta ingen direkt nyhet med detta ofog att hota meningsmotståndare, men tyvärr vardag i varglänen och har väl varit det sedan vargen började etablera sig i Sverige.
Ett av de värsta forum där hatet och föraktet flödar, om vi nu bortser från diverse forum på Facebook, är i kommentarerna på Jakt o Jägares hemsida.
Observera att dessa kommentarer är sanktionerade av den tidnings redaktörer, i och med att alla kommentarer på den sidan modereras innan de läggs ut.
Och den enda gången som det har varit nödvändigt för utredarna på Brottsförebyggande Rådet att begära skyddat identitet, vilket de även fick av Kammarrätten, var i förbindelse med deras utredning om illegal jakt på varg.
Det trots att BRÅ tidigare gjort utredningar om kriminella MC-gäng, narkotikakriminalitet, organiserade kriminalitet, vänster och höger extremistiska grupperingar och även djurrättsbrott!

Hot och direkta trakasserier hör inte hemma i debatten, punkt slut!

Posted in varg | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>