Jägare hotat av vargaktivist

En av årets vargjägare har blivit utsatta för hot på Facebook.
“Jägareförbundets jurist Ola Wälimaa är mycket upprörd över det som inträffat.
– Att hota människor som bedriver lagliga handlingar i en demokrati är helt oacceptabelt, säger Ola Wälimaa.” står det att läsa på Svensk Jakts hemsida.

Vidare: “Hennes telefonnummer har också spridits ut på en Facebookgrupp där många av landets mest kända vargaktivister har samlats. Där fanns bland annat ett inlägg som löd ‘jag ska i alla fall plocka henne och alla vargmördare i min väg, får de skjuta vargar så får jag skjuta dem.. det är inte mer än rätt!
Inlägget låg kvar en tid innan det plockades bort från Facebooksidan. ”

Ja det var ju allvarliga grejer det.

Men man bör även veta att INGEN på den Facebook sida, Facebook sidan där inte mindre än “landets mest kända vargaktivister har samlats“, vilket bland annat inkluderar undertecknade som så klart känner sig mycket hedrat över att få tillhöra en sån prominent skara “aktivister”, INGEN på den sidan tyckte att det var ett ok inlägg, men det har de “hederliga” och “rakryggade” journalister på Svensk Jakt ju tydligen missat.

Tvärtom tycket alla dessa förfärliga hardcore aktivister att man borde ta bort inlägget vilket ju till slut också blev resultatet.

Men visst är det förfärligt att denna modiga vargjägaren nu känner sig hotad.
Jag skulle så klart också bli skiträdd om någon aktivist skrev att man skulle skjuta mig!
Speciellt när denna person som i detta fallet är en 16 årig skolflicka från Malmö.

Den vargkramande terroristen

Den vargkramande terroristen

Som vargjägaren själv så riktigt säger:
“Många av reaktionerna är bara så löjligt osakliga. Knappt sandlådenivå”

DN har lite om saken här
Lite mer om hot och trakasserier i varghatets spår

Uppdaterat:
Nu har även en tjänsteman på länsstyrelsen i Kronobergs län blivit mordhotat i förbindelse med skyddsjakt på en vargtik i Småland.
Från vilken sida hoten kommer är väl inte klarlagt eller om den som står bakom dessa är kapabel eller ens har möjlighet att utföra ett sånt dåd, det framgår inte än.
Och på Jägarförbundets hemsida är man ju så klart upprörda, mycket mer upprörda än man någonsin var när Naturvårdsverkets Anders Bjärvall blev mordhotat eller när Mitt i naturens Jan Danielsson blev det eller när Miljöminister Margaretha Winblad blev det, eller när Filipstads Tidnings redaktör Jan Bergstam blev det, men så har man ju också synnerligen “rakryggade” förtroendevalde och tjänstemän på det förbundet.

Hur som helst så är det ju klart att sånt inte är bra och bör fördömas av alla!
Föreningen Nordulv gör det här: http://www.nordulv.eu/index.php/aktuellt/12-smaland/33-20111105avstand

Posted in Jägareförbundet, Licensjakt | Tagged as: , , , | 4 Comments

4 Responses to Jägare hotat av vargaktivist

 1. Stefan says:

  Mordhot är lika allvarliga oavsett hur realistiska de är och vem som står bakom, särskilt när de är riktade mot enskilda personer. Här har 16-åringen gått så långt över gränsen att hon helt klart skulle bli fälld i domstol.

  Självklart är juristen “upprörd”, det handlar om hot mot en laglydig människa i föreningen hon representerar. Sedan är det inte bara en jägare som har hotats och trakasserats av “aktivister” och det är säkert fler än en som har spridit telefonnumret, så att “INGEN” annan medlem i gruppen skulle hålla med är strunt. Däremot tycker säkert majoriteten att det är att gå för långt, förstås.

  Att inlägget togs bort är en sak, men vad som är intressant är om hon får vara kvar i gruppen, extremist som hon är. I såna fall har gruppens skapare valt sitt sällskap, och därmed måste medlemmarna fundera på om de vill sammanknippas med skaparna.

  Vad gäller vargfrågan är jag ambivalent, men extremister ger jag inte mycket för.

  • Lägg av nu!
   Att sprida ett telefonnummer är inte det samma som ett mordhot, och vad en liten fjortis från en storstad yrar om vad som bör göras med “vargmördare” och “bambimördare” är ju like löjeväckande likgiltigt som när du och en mängd andra blir synnerligen upprörda över sånt.

 2. Rune Swendborg says:

  Finns gott om människor, allt för gott om. Så lite jakt på människor hade gjort världen bättre.

  • Det är därför det fina fredsälskande Sverige säljer vapen till både de folkrika nationerna, Pakistan och Indien.
   Och jag läser precis nu hur man på ett jaktforum tycker att man borde skjuta av lite politiker och EU-byrokrater.
   Det är många fler än oss som försöker göre världen bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>