Många skadeskjutningar och bomskott även i år

Även under årets vargjakt har det varit många skadeskjutningar, bomskott och rena idiotskott på springande varg och på långa håll.

Men så klart påstår slöddret på Jägareförbundet att årets vargjakt har skötts exemplariskt.
Bland annat efter att “vissa” personer på Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, gjort sitt för måla fram en bild av att skyttet i år blivit bättre.
För övrigt samma SVA där Jägareförbundets ordförande har en chefbefattning.

Säkerligen har flera skott träffat där de borde, men skyttet och hur jakten gått till är ju fortfarande rena ynkedom.

Sån här gick det till exempel,till i trakten av Ockelbo:
“Tio man spårade och drev på medan 90 jägare stod på pass.
Plötsligt dök vargen upp på sjön Ycklaren.
Vargen jagade fem rådjur när skytten, en äldre man från Ockelbo, smällde av ett skott – och bommade. Då sköt han ett andra skott, och missade igen.
Men tredje skottet träffade och vargen föll död till marken direkt.”

Sedan kommer skytten med sin förklaring:
“– Till våren hade där funnits fem till åtta vargar om de fått fortsätta och då hade folk inte längre kunnat gå i skogen, sa skytten efteråt.”

 • Två vargar i Värmland skadesköts med påföljande eftersök.
 • Bomskott från 300 meters håll i Dalsland, samt ytterliga ett skott slängd i väg från 120 meter mot samma snabbt springande varg som även det missade.
 • En varg som fälldes hade en annan i jaktlaget bommat på tidigare under jakten.
 • Ytterligare en bomskott i år kan läggas till vargjaktsstatistiken i Hasselforsreviret.

Resultatsummering för jakten i Hasselforsreviret: en fälld varg samt en skadeskjutning och två bomskott.
Laxåjägarnas “representant” kommer även han med en förklaring som säger allt:
“– Vi vill skjuta någon av de vuxna vargarna för att förhindra en föryngring nästa år” (Även uppmärksammats av Gunnar Gillberg i GP)

Sedan hade en av vargarna som sköts under årets jakt, varit utsatt för illegal jakt med hagelvapen såsom den varg man sköt i Hasselforsreviret förra år.
DET pratas det tyst om, det pratas det inte alls om, och speciellt inte i Svensk Jakts summering av fynd man gjort vid obduktionen av vargarna.
Svensk Jakt som är Jägareförbundets husorgan, Jägareförbundet som har fått i uppgift att jobba mot illegal jakt.

Det är ren slödder och personer som helt saknar all förståelse för jaktetik som påstår att årets vargjakt har skötts exemplariskt.
Slödder som säger, VI VÅRDAR  DET VILDA!

Posted in Jägareförbundet, Licensjakt, Varg | 5 Comments

5 Responses to Många skadeskjutningar och bomskott även i år

 1. Pricksäker says:

  Om jag vore lika rabiata slödder till vargälskare som ni så skulle jag vara glad för att det var så många bomskott, mig veterligen så varken skadar eller dödar ett bomskott…

 2. Susanne says:

  Pricksäker: Bomskott säger ganska mycket om hur kompetent skytten är enligt min mening. Ju mindre kapabel en jägare är till att träffa ju större risk är det att personen inte är kapabel till att ens “träffa rätt” när den väl lyckas få iväg ett skott som faktiskt träffar djuret.

  Jägare som slänger iväg skott hur som helst är enligt mig inte bara inkompetenta utan direkt farliga och ofta skyldiga till extra vidriga skador på djuren. Dessa människor ska INTE få ha tillgång till vapen. PUNKT.

  Ett exempel är en idiot som min far känner som sköt upprepade skott mot en älg men misslyckades med att döda den. Det enda han lyckades med var att bomma flera gånger för att sedan lyckas skjuta ut tarmarna på älgen. Den dödades senare och räknades därmed inte längre som skadeskjutet vilt.. Jag kan inte beskriva med ord hur vidrigt jag tycker att definitionen av skadeskjutning är.

  Min åsikt om jakt i allmänhet är ett annat ämne. Men dessa speciellt inkompetenta mähän ska inte jaga, hur mycket det än tycker att det är deras “rätt” och oavsett hur “erfarna” de är.

 3. Susanne says:

  Förövrigt så tycker jag verkligen inte att jägare som drivs av hat ska hålla i en bössa heller. Hat och vapen är nog bland den sämsta kombinationen som finns.

 4. Jägaren says:

  Det finns många jägare o bönder i glesbygden som inte har ngt problem med varg och som anser att dessa få jägare som HATAR djur o inte har nån kunskap eller intresse förutom att döda är pinsamma för kåren
  /Jägare i dalarna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>