Eftersöksbojkott i Småland?

En älg gick genom isen och de som bevittnade dramat ringde polisen.

Polisen i sin tur kontaktade den lokala räddningstjänsten som dock inte ansåg att detta låg på deras bord och att man inte kunde utsätta deras personal för de risker ett räddningsförsök skulle innebära.
Polisen kontakta så den områdesansvariga för eftersök av trafikskadad vilt i områden men denna hade inte tid!

Först en timme efter att larmet kom in lyckades man hitta en jägare som ställde upp på att avliva älgen, men då var den redan död.

Många, inte minst jägare har uttryckt besvikelse över att polis och räddningskår inte ryckte ut.
Samtidig får man inte glömma att denna älgen troligen inte led mer än många av de älgar som skadeskjuts varje år, de som skadas i viltolyckor eller de älgar som kämpar om sitt liv med vargar.
Sån är naturen nu en gång, det kommer man inte ifrån.

Att vi människor sedan inte bara ska blunda för det dessa djur utsätts för, men i det mån vi har möjlighet för det, i alla fall se till att det går lite snabbare, det är ju klart.
Men tyvärr finns det detta klientel, dessa oetiska, dessa odrägliga personer som vill jaga många fler av de “oätliga”, så många att dessa skulle försvinna från jordens överflata om de fick bestämma.

Dessa små människor vill se en eftersöksbojkott, vill låta tusentals älgar och andra djur som skadas varje år i trafiken plågas ihjäl, enbart för att de ska få igenom deras krav på noll vargar i Sverige.

Sån här skriver en av dom:
“Själv var det två år sedan min hund fick jaga. Ingen av oss trivs något vidare i stugvärmen.
Det enda som kan hjälpa upp den här situationen vore en total eftersöksbojkott från årsskiftet.
Och frys ut de som inte ställer upp på detta.

Vad jag än tycker om Svenska Jägarförbundet och de pajaser som håller till där, så kan man ju i alla fall ha respekt för att de inte driver den frågan men tvärtom fördomar den.
Och även om man i flera av Jägareförbundets lokalavdelningar tycker att de odrägliga, Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik, är en källa man kan rekommendera för faktainformation, så tror jag personligen att man skiter fullständig i om man blir utfryst av dessa nollor.

Mer om saken:  1>>> 2>>>

Posted in Älg, Jägareförbundet, Varg, Viltolyckor | 2 Comments

2 Responses to Eftersöksbojkott i Småland?

  1. Kalle says:

    Hittade av en slump denna blogg. Skönt att någon vågar skriva sanningen om de i Sverige så mäktiga jägarförbunden. Om jägarförbunden skulle förtjäna min och många andrars respekt skulle de skärpa regler och även moralen hos alla jägare. Istället försvarar de i ur och skur den oetiska ökande jakt som bedrivs med fällfångst, drivande hundar mm. Men där pengar går in går vettet ur de flesta människors tänkande.

  2. [...] Miljöminister, Attrapp, Politik, Varg, Canis lupus, Natur, Miljö, Mångfald svd dn1 ex1 ab vargreviret Etiketter:Andreas Carlgren, Attrapp, Canis Lupus, Mångfald, Miljö, Miljöminister, Natur, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>