Ynkryggarna på Jägareförbundet

Igen förnekar ynkryggarna på Svenska Jägareförbundet att tjuvjakten på varg är organiserat på något sätt och vis.

Artikel i NWT 2006 om ett "gäng" som håll på illegal jakt på varg

Enligt Gunnar Glöersen, så finns vare sig ”Hell’s Hunters”, ett uttryck som myntades av Nya Wärmlands Tidningen i början på 2000-talet om ett specifikt ”gäng” av jägare från Värmland och Dalarna med kopplingar till Norge, och som inte bara håll på med illegal jakt på varg men även mer eller mindre systematisk hotade och trakasserade meningsmotståndare och journalister, eller ”Vargkrigarna”, de personer som stod fram i journalisten Peter Andersson och fotografen Björn Markusson program om den illegala vargjakten i Sverige som sändes i SVT 2010.

Han, Gunnar Glöersen, den ”rakryggade” och ”hederliga” jaktvårdskonsulenten på Jägareförbundet i Värmland, vet med 100 % säkerhet att ”Hell´s hunters inte finns, lika lite som SVTs Vargkrigare.”
Inte är den illegala jakten organiserat, däremot ”finns enskilda personer som är beredda att ta lagen i egna händer.”

Det TROTS att Uppdrag Granskning visade på motsatsen för en del år sedan, när man avslöjade ett antal personer där de mer framträdande var Tage Colberg, ordförande i Sveriges Samarbetsforum i Rovdjursfrågor, författaren Lars Toverud samt nuvarande ordförande i Folkaksjonen Ny Rovdyrspolitik Nils Solberg.
Hos BÅDA de förstnämnda personerna hittades vävnadsprov från illegalt skjutna vargar.
Två från sänderförsedda vargar man kände sedan tidigare samt två som inte tidigare var registrerade.

Alltså helt tydligt ett välorganiserat nätvärk av jägare som håll på med illegal jakt på varg, EXAKT såsom den enligt Glöersen icke existerande grupperingen, ”Hell’s Hunters”!

Och nu ignorerar slöddret på Jägareförbundet även att den senaste illegala jaktenvarg i Gästrikland tydligt visar att fler personer är inblandade, och inte bara är någon illegal handling av en enskild kriminell jägare.

Sedan i vanlig ordning när journalister, poliser, åklagare, Brottsförebyggande Rådet och forskare inom vargprojektet Skandulv pekar på att det pågår en omfattande illegal jakt på våra stora rovdjur, visar på forskningsresultat och annat som entydigt visar att så är fallet, så förnekar slöddret på Jägareförbundet bestämt att den illegala jakten är så omfattande som är fallet, att den är organiserat och att det mest troligt är jägare som stå bakom den.

I stället attackerar och smutskastar man budbärarna på det mest vidriga sättet, såsom man gör det i nästan samtliga fall där kritik riktas mot jägare och jakten.

I dessa dagarna hyser jag personligen större respekt för skogstalibanerna på Jägarnas Riksförbund och packet på Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik än för Jägareförbundets anställda.
Dessa, i motsatsen till de på Jägareförbundet försöker i alla fall inte att i text och ord framstå för något de inte är, nämligen rakryggade och hederliga.

Rovdjursförvaltning ”The Italian way” finns redan här, och någon vargkramare någonstans i Sverige vaknar snart upp i en säng med blodiga laken och ett avsågat älghuvud under täcket.

Lite mer om Illegal jakt här: 1>>>
Lite om gift som medel mot rovdjur: 2>>>
Lite om hot mot vargförespråkare och andra: 3>>>

Posted in Illegal jakt, Jägareförbundet | Tagged as: , , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>