Internetmobbens jaktledare, Gunnar Glöersen

Internetmobbens jaktledare, Gunnar Glöersen, lyckades tillsammans med sin vanliga gäng av ryggdunkare att bevisa att naturfotografen Terje Hellesø hade manipulerat vissa av sina bilder.

Internetmobben

Internetmobben

Varför, kan man undra, gick han så hård ut i denna saken?
Var det för att Terje inte delade Jägareförbundets grundvärderingar om att naturen ska tuktas med våpen eller var det för att han så ett gyllande tillfälle att få fokus bort från Jägareförbundets och hans eget misslyckande i fråga om licensjakten?
Vem vet vad små människor som Gunnar Glöersen har för motiv.

Men säkert är att alla som kritiserar jakt eller har en avvikande åsikt än den majoriteten av jägarkåren är bärare av, vare sig det är Journalister som Elisabeth Höglund eller Hanne Kjöller, dokumentärfilmaren och  journalisten Peter Andersson samt fotografen Björn Markusson som gjorde  programmet Vargkriget, förre det riksåklagare Sven-Erik Alhem som uttalat sig positiv om vargar och negativt om jägareförbundet, Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson eller debattören och jägaren Jan Guillou, alla dessa riskerar och har blivit utsatta för allmän smutskastning och förlöjligande från tjänstemännen på Jägareförbundet.

Terje Hellesø har själv valt att kommentera saken på Fotosidan såhär:

2011-09-03 10:05 Terje Hellesø/N

Sitter ute i skogen, vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har lurat alla, inklusive min älskade Malin. Sedan att allt jag gjort nu blir ifrågasatt, det förstår jag. Jag vill tacka alla som stöttat mig! Till alla vill jag säga förlåt! Och så vill jag be alla om att inte ge sig på Malin; hon visste verkligen inget om detta! Tack för mig! Malin, jag älskar dig! Till alla mina vänner; tack för att ni fanns där!”

Terje Hellesø har fått sitt livsverk förstörd på grund av några dumheter han gjort och Gunnar Glöersen har fått tillbaka sin popularitet bland medlemmarna.

Vi får verkligen hoppas att saken slutar här!

JNytt GP SVT DN SVD

Posted in Jägareförbundet, Lodjur, Naturvårdspolitik | Tagged as: , , , | 7 Comments

7 Responses to Internetmobbens jaktledare, Gunnar Glöersen

 1. Jesper says:

  (………..Censurerad………………) Sanningen har alltid rätt att komma fram och då spelar det ingen roll om den som säger den är för eller emot vargjakt. Någon mobb är det alltså inte tala om! Detta säger jag som vargvän och vegan.

 2. naturvän says:

  Ja visst är det förjävligt när en jägare har rätt. Klart man ska få sitta och lura allmänheten att man blivit nära vän med rovdjur, för det är ju såna bevis vi behöver när vi lär bonnläpparna om vad som är viktigt i världen. Att han vann pris för sina collage var ju bara en bonus!

  Vi borde kanske fängsla Gunnar och hans internetmob. Yttrandefrihet och källkritik fungerar ju absolut inte om vi ska kunna bestämma för lantisarna hur våra sommarstugor ska se ut.

 3. Jens says:

  Och här sitter du och snackar skit om Terje. Han har fan inte förfalskat några bilder, din jävla varghatare. Du borde kanske tänka dig för innan du går på lögner på internet.

 4. Mattias says:

  Det verkar väldigt konstigt att försvara en naturfotograf som har monterat in djur i sina bilder och använt dem bl.a. för att få fram ett politiskt budskap förutom att skaffa sig kredd så att han kan sälja föreläsningar och kurser.
  Terje har gjort bort sig kapitalt!
  Även om Gunnar G gick ut väldigt hårt i början hade han faktiskt rätt i sak.
  Att sedan jägarförbundet har åsikter som jag inte delar i övrigt är en annan fråga. De bemöts lämpligen med argument. Du gör dig faktiskt skyldig till exakt det du säger att Gunnar G gjort sig skyldig till, att smutskasta någon bara för att han är medlem i jägarförbundet, även om han har rätt i sak.

 5. Ulf T says:

  Jag blev förvånad över fusket Terje Hellesö har gjort. Han är en känd fotograf sedan mycket länge, så det är verkligen inget han hade behövt göra. Angående motsättningar med Jägareförbundet, förstår jag inte alls vad fusket har med saken att göra. Att några bilder är manipulerade, förändrar ingenting i sak gällande jaktfrågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>