Inget hyckleri här inte!

Inget hyckleri här i alla fall från Riksjägarna.
UTROTA VARGEN!

Utdrag från Vargrevirets "ordbok" om Jägarnas Riksförbund
Och det “rakryggade” slöddret på Svenska Jägareförbundet, de blir ju förfärade över sånt direkt prat om utrotning.
Men det är ju deras verkliga mål även om de inte är helt så korkade som Riksjägarna och förstår att packa in det i en lite finare förpackning.

UPPDATERING

Roligt att se Helmersons sammanfattning i DN av Riksjägarnas utspel.

Skrivelsen är, för att uttrycka det milt, kritisk mot regeringens rovdjurspolitik. Det finns realistiska skäl till det, men de skäl som åberopas i skrivelsen bär snarast surrealismens prägel.

”Björn, varg och lo tillåts växa okontrollerat” varpå ”naturen ligger öde”. När ”rovdjuren fredas och staten inriktar jakten på de ansvarskännande människor som skyddar sina husdjur, kommer jakten i en nära framtid att helt omöjliggöras”.

Byt ut ”människor” mot ”hobbitar” och du får en bild av Mordor i ”Sagan om ringen” snarare än av Sverige i verkligheten.

Eller med andra ord, hysteriska påståenden från hysteriska människor.

Posted in Naturvårdspolitik, varg | 4 Comments

4 Responses to Inget hyckleri här inte!

  1. BengtM says:

    Jag antar att de flesta vargkramare måste vara vegetarianer. Jägarkåren har under hundratals år skött om skogens och vildmarkens balans mellan en sund tillväxt av ekologiskt och iö miljöriktigt kött kontra vargarnas härjningar. Därvidlag är vargar således en infektion. Nu är det emellertid så att vargen vare sig önskas utrotad eller kan utrotas. Den finns över hela världen. Den jagas också i nödvändig utsträckning över hela världen. Det råkar nämligen vara vidare så, att en viltstam, vilken som helst utan fiender, förr eller senare blir sin egen värsta fiende. Maten tar förr eller senare slut. Så som det fö blivit i kommunistländer. För det är väl så att det i blygsam utsträckning är vargen som försvaras, till förmån för att komma åt markägare och jägare. De senare har ju lärt sig att själva avliva maten och dessutom tycka om verksamheten. Man behöver inte köpa vare sig slaktare eller plastförpackningar. Kom igen nu, urbaniserade disneyfantaster. Skall vi återinföra råttor i hönshusen också? De är ju så söta. Vad är det som är värst.

  2. Marcus says:

    Det tog inte lång tid innan en skjutglad galning fick till ett inlägg med bara svammel och påhitt.Tröttsamt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>