Statlig sanktionerat djurplågeri i regi av Jägareförbundet.

För tredje gången ska vargtiken flyttas från ett område där den inte gjort något annat än det den är född för att göra, till ett annat område där den troligen vandrar iväg ifrån igen.
Rent statssanktionerat djurplågeri enligt de flesta, men som Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson så riktigt säger det, så är det ett resultat av korkade beslut från regering och riksdag!

“Alltihop är följden av en dålig vargpolitik – det borde inte flyttas vargar alls.
En flytt innebär en störning, men nu finns en politik som gör att vi måste skyffla runt djuren.
Det här är en oönskad konsekvens.”

Och har man från Naturvårdsverket tillsammans med Nationella Rovdjursrådet kommit fram till att tre sövningar ska ses som det maximala antalet när vargar ska utrustas med sändarhalsband, så måste även denna sövningen hamna i kategorien etiskt försvarbart bland de som bestämd detta.
Sedan får man inte glömma att flyttningen av varg inom landet kommer med det paket som Jägareförbundet förhandlat sig fram till genom sitt enträgna lobbyarbete!

Utdrag från Vargrevirets "ordbok"

Allt för att planen om kunna hålla vargstammen på en minimal nivå på gränsen till utrotning ska kunna förverkligas.
Allt för att stora delar av landet ska få vare ett kulturreservat för en olönsam näring.

Detta har hänt:

Första flytten gick till Kilsbergen norr om Örebro, där lokala stolpskott krävde ersättning för att härbärge ytterligare en varg.
Men hon vandrade snart tillbaka till Idre där hon hade turen att hitta en hane.
Båda dessa blev sedan sövde och flyttad till Karlsborg varifrån de vandrade norrut.
Hanen blev under vandringen skild från honan och blev sedan dödad av lokala jägare norr om Sälen.

Uppdaterat: Inte bara djurplågeri men enligt DN även mycket kostsamt!

DN ST HN DN DN DN SVD SVD SRF

Posted in Jägareförbundet, Naturvårdspolitik, Varg | 2 Comments

2 Responses to Statlig sanktionerat djurplågeri i regi av Jägareförbundet.

  1. Dan says:

    Det är skönt att läsa lite sunda ord från en jägare efter att ha läst oändligt snedvridna kommentarer från högljudda vargmotståndare som oftast bara har sin egen vinning i tankarna.

  2. Rolf Gamberg says:

    Jävligt bra skrivet!! Förbundet bildades 1830 och dom som företräder o är medlemmar idag verkar ha stannat där! Man kann väl söva ner fjollorna och flytta dom till fjollträsk .(dom två benta alltså).eller åtminstone söder om dalälven.Återvandringen kommer att bli försummbar.Sanningen att säga så fattar jag inte vart vi är på väg i dag,med all denna osaklighet när det gäller denna fråga.Dom som skriker högst verkar vara dom som vet minst om både hundar o vargar,dom är faktiskt släkta,o spetsar ganska nära.Åk i väg med hunden o släpp den får du se vad som händer,det kann ta en stund men den kommer hem om förhållandena är opptimala där den komm ifrån. Hälsningar från jägare sen 50 år,i dag med två laikor i vargrevir (lösa) före detta medlemm i Sjf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>