Fjollor med vargfobi kan vi vare utan

Varg dödade travhäst, länsstyrelsen skyllde på räv!
Det är ett av de många rykten som florerar på Facebook.
Och det är så klart helt sant, och minst lika sant som att man på Viltskadecentret säger att man måste ha ett stängsel som är minst 5 meter högt där översta delen lutar utåt, om det ska vare säker mot varg.

Jisses vilka knallskott det finns.
Okunniga, korkade, lögnaktiga och manipulativa allt för att vinna lite poäng bland likasinnade vargmotståndare.

En jernhäst behöver ingen stängsel.

En jernhäst behöver ingen stängsel.

Fallet med “rävattacken” kom till när skador på en häst som ägaren anmälde till länsstyrelsen och som av myndigheten  inte bedömdes vare ett resultat av varg eller annat större rovdjur, det triggade sedan vissa personer till att spekulera i vad det i så fall var som hade “attackerat” djuret.
Inte kan det vare något så banalt som att hästen hade skadat sig på något föremål i hagen eller någon frispringande jakthund även om detta hände mitt under jaktens högtid, hösten 2011, så den korkade personal på länstyrelsen måste ju så klart ha konkluderat att detta var en rävattack.

Sedan rovdjursstängslet, visst ja, helt korrekt, rovdjursstängsel är inte 100% säkert.
Inte ens om det uppfyller alla föreskrifter om minimihöjd, maximal höjd på understa tråd över backen, strömstyrka, nyss besiktigad, inga gropar, diken, öppningar mot vattendrag etc etc, så är det som så mycket annat i det verkliga livet så klart inte 100 procent säkert.
Det är som att få trafikverket att garantera att resan med båten till Tallin i Estland är 100 % säker. Det går inte, för 99,999 % är inte det samma som 100%.

När sedan en lätt hysterisk, underbelyst och överspänd fårägare med kopplingar till hemsidan om “rävattacken” ringer viltskadecentret,  och kräver en lösning som 100% säkert skyddar hennes värdefulla men ack så fula får mot vargangrepp, så säger personalen där att det inte finns någon hundra procentig lösning på problem, belyser detta genom en absurditet om ett 5 meter högt stängsel värdig bunkaren i Kumlafängeslet, och detta blir sedan en “sanning” bland dessa sorgliga hysteriska fjollor. Länsstyrelsen säger att det krävs minst 5 meter högt stängsel för att skydda djuren.
Suck!!!

Man kan säga vad man vill, men de som marscherar i Stockholm i morgon är i mångt och mycket, mindre fjolliga än många av dessa typer med galloperande vargfobi som försöker kidnappa vargdebatten.
Och deltagarna i Stockholm Pride är värd så mycket större respekt.
Jag hoppas att de får en riktig bra dag och att slöddret bakom Swedish Defence League och deras värdelösa vänner från utlandet håller sig långt borta från festivalen, och inte på något sätt lyckas solka ner folkfesten, Stockholm Pride.

 

 

Posted in Varg | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>