Jägarskravel och inget annat

Vargarna hade 4 500 efter sig skriver Svenska Dagbladet.
Lite småtragiskt att en seriös tidning som detta tar upp sånt oseriöst dravel.
Här gör jägarna själv, genom Jägareförbundet, en undersökning i syfte att vitmåla vargjakten, och man måste vare mer än allmän korkad, ett riktigt stolpskott eller en genuin skravelkärring för att ta något sånt seriöst.

Undersökninge har troligen gått till såhär:

Djupdykning bland medlemmerna visade att endast 4 500 hade deltagit i årets vargslakt.

Djupdykning bland medlemmerna visade att endast 4 500 hade deltagit i årets vargslakt.

“Hej kretsordförande, detta är Hans von Essen, Riksjaktsvårdskonsulent på det stora fina Jägareförbundet.

Som du vet så har vi ett gigantiskt opinionsmässigt problem.
De elaka vargkramarna använder det emot oss, att vi var mer än 12 000 som bedrev hetsjakt på vargarna, skadeskjöt många och påsköt än fler, så nu vill vi göre en undersökning som bevisar att det inte alls var så många jägare ute i skogen.
Hoppas du kan hjälpa oss.”
Och klart är ju att man får det svar man är ute efter.
Säger väl egentligen allt om Svenska Jägareförbunde, Riksjaktvårdskonsulenten och de delar av befolkningen som går på sånt svammel eller försvara det.

Posted in Licensjakt | Tagged as: , , , | 3 Comments

3 Responses to Jägarskravel och inget annat

  1. John Arvidsson says:

    Vad spelar det för roll om det var 4500 jägare ute, eller 20 000? Det skulle väl ändå skjutas 27 vargar? Tycker att du själv skriver väldigt oseriöst dravel, när du drar din sista slutsats baserat på dina egna högst personliga åsikter om andras ärlighet.

    • Stolpskotten på Svenska Jägareförbundet tycker tydligen att det det spelar en stor roll om det var 4 500 eller 12 000, till den milda grad att de går ut i media med egna friserade siffror.

  2. [...] Enligt en enkätundersökning av Jägareförbundet jagade 4 500 jägare varg. Ljug: 12 000 registrerade sig inför vargjakten och då enbart jaktledaren behövde registrera sig enligt Naturvårdsverkets beslut om licensjakt, kan man utgå ifrån att än flera hade laglig möjlighet att delta i jakten. Sedan är en enkätundersökning utfört av JÄGAREFÖRBUNDET bland JÄGAREFÖRBUNDETS medlemmar i syfte att vittvätta licensjakten, ju inte direkt att betrakta som speciellt trovärdigt. >>> [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>