De “duktiga” Laxåjägarna har lyckats igen!

Så har de lokala jägarna lyckats att dra jakten och alla landets jägare ner i smutsen med ytterligare en överskjutning och ytterligare en skadeskjuten varg.

Skjuten vargVarghatet som frodas och gror i både Dalarna och Värmland finns även här bland jägarna inom Hasselforsreviret.
Och i ren trots, annat kan inte förklara sånt, släpper många av de lokala ”snillena” fortfarande sina hundar lösa under jakten, TROTS att de vet ett större antal jakthundar har dödats av vargarna inom reviret.

Detta resulterade ju så klart i att ytterligare jakthundar blev dödad, helt i onödan.

En sån vidrigt och ansvarslös hundanvändande spär ju bara på varghatet.

Och inte blir det bättre när ledande personer inom det lokala Viltförvaltningsområdet, såsom viceordförande och Sveaskogs representant, Tommy Sander, helt öppet ställer sig på varghatarnas sida i en intervju som publicerats i tidningen Jakt och Jägare.

Han om någon borde, om inte annat, då som STATLIGA Sveaskogs jaktansvariga, kunna tänka lite längre och veta att vargen bara är en liten risk i jämförelse med alla de andra risker som en jakthund utsätts för. Släpper man en av dessa hundar som jagar långt ifrån ägaren lös i naturen, ja då får man acceptera risken, vare sig det nu är svaga isar, strömt vatten, en älgklov, en varg eller en Volvo 740 som är den potentiella hunddräparen, och inte börja prata om att man hatar den eller det.

Samma medlemstidning, som har blivit ett näste och tillhåll för de minst begåvade av våra mest extrema varghatare, tillhör Jägarnas Riksförbund, även populärt kallat för Tjuvjägarnas Riksförbund.
Att denna blaska citeras flitigt på viltförvaltningsområdets hemsida kan möjligen förklara lite av det som har händ inom revirets gränsar.

En annan förklaring är ju, som de flesta ju redan vet, den att vi här i Sverige tyvärr inte är direkt välsignat med världens mest kunniga, bäst utbildade eller mest etiska jägarkår.
Och helt tydligen är de som jagar inom Hasselforsreviret inga undantag.
Framgår detta inte av Viltförvaltningsområdets hemsida, så framgår det i alla fall av att man har lyckas med bravurnumret at skjuta en varg för mycket och dessutom skadeskjuta en, och det av jägare inom ETT OCH SAMMA JAKTLAG!
Ska vi gissa på ett jaktlag bestående av skjutkåta, varghatande, halvblinda, outbildade och mossige halvidioter?

Resultatet av någon varghatande jägares skjutövningar

Resultatet av en varghatande Laxå-jägares skjutövning. Inte undra på att man lyckads skadeskjuta ytterligare en varg!

Mer om saken: SVT NA SMP AB NWT

Posted in Licensjakt | Tagged as: , , , , , , , | 3 Comments

3 Responses to De “duktiga” Laxåjägarna har lyckats igen!

  1. Kurt says:

    Det finns ju mycket mera konkreta skäl än “ren trots” för jägarna att släppa ut hundar i vargrevir. De jägare som är medlemmar i Svenska Jägareförbundet får ju t ex automatisk en förbättrad rovdjursförsäkring från Agria, som ersätter skadade eller dödade jakthundar upp till 15 000 kr eller 25 000 kr (beroende på ålder). Dessutom ersätter ju staten hundar som dödas av rovdjur med 20 000 kr. Så har jägaren en misslyckad eller gammal jakthund, som han förr i tiden skulle ha skjutit och kallat det för jaktolycka (försäkringsärende), så kan han nu enkelt få mycket bättre ersättning.

  2. per says:

    bra gjort tänk om det fanns fler som dessa jägare i sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>