En skränande minoritets livskvalitet som byggar på andras död och lidande

Det är inte en liten skränande minoritet av jägare som ska styra den svenska vargpolitiken like lite som att det är skränade Sverigedemokrater och annat ohyra som ska bestämma över Sveriges invandringspolitik.

Att det i första hand är jägare som försöker styra debatten står klart för alla som någon gång besökt ett av de möten om vargproblematiken som hålls då och då i någon bygdegård eller liknande.

Och det är helt rätt när DN i sin ledare skriver att eventuell skyddsjakt och övrig jakt ska ske för att förbättra inte i syfte att lugna en vargfientlig opinion.

Dödade och skadade människor i viltolyckor är mycket viktigare att göra något åt än några dussin vargdödade jakthundar och några hundratals vargdödade får.

Dödade och skadade människor i viltolyckor är mycket viktigare att göra något åt än några dusin vargdödade jakthundar och några hundratals vargdödade får.

Dessutom är det ett vidrigt hyckleri när denna skränande minoritet använder ord som försämrad livskvalitet för att beskriva deras egen situation, hur de drabbas av vargen, när deras livskvalitet till stor del bygger på stora stammar av klövvilt.
Utan denna stora “livskvalitet”, utan dessa stora stammar av klövvilt skulle vi inte ha så många viltolyckor och så många dödade och skadade människor i dessa viltolyckor som vi har årligen.

Men så klart, dessa viltolyckor drabbar slumpmässigt och inte bara en liten minoritet som anser att de är så mycket mera viktiga än andra och som anser att deras livskvalitet är värd lite döda och skadade människor årligen.

Vargens framgångssaga – DN.SE.

Posted in Jägareförbundet, Jakthundar, varg, Viltolyckor | Tagged as: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>